woensdag 9 juni 2010

Twee nieuwe en aardige r4 actiegames

Er wordt hier een recensie gegeven over twee r4 actiegames die recentelijk, op verschillende tijdstippen en voor verschillende consoles, zijn uitgebracht. Hoewel we misschien niet veel gelijkenissen tussen de games vinden, zal het je misschien toch interesseren om ze samen te bekijken, want de een is gebaseerd op een film en van de ander zou best nog wel eens een film kunnen worden gemaakt.

Batman: Arkham Asylum is zonder twijfel een actiegame, en bovendien een game die ook volwassenen zal interesseren. Afgezien van het plezier dat je aan deze game beleeft, is er ook genoeg vrouwelijk schoon, ordinaire taal, donkere en griezelige gebouwen en psychopaten die net zijn ontsnapt. Wat het nog erger maakt is dat deze psychopaten op de grappige aanwijzingen van de Joker veel ellende teweeg brengen. De ene na de andere bewaker legt het loodje, de straten zijn bezaaid met kranten en de muren worden door dit stelletje psychopaten afgebroken. Je hoeft alleen maar je linker joystick te richten op de vijand die je wilt aanvallen, en Batman gaat tot actie over. Met behulp van vier knoppen – slaan, terugdraaien, springen en schieten – leer je het kwaad een lesje.

Wij vinden de beelden het sterkste punt van Pirates of the Caribbean: At World’s End. De personages hebben allemaal een goede gelijkenis met de personages uit de film. Met name Captain Sparrow lijkt griezelig veel op het levende personage in de film. De bewegingen in de game zijn heel goed, vooral als je gewoon rondrent en springt, maar hieraan zul je niet al te veel plezier aan beleven. Het is interessanter om met de personages te spelen en je in te leven in hun wereld.

Deze 2 r4 actiegames zijn een goede keuze voor iedereen die fan is van Batman en Pirates of the Caribbean.