woensdag 9 juni 2010

R4 Actiespel Vampire Rain, Xbox 360, PS3

Het actiespel Vampire Rain is een r4 spel met effecten die erg doen denken aan de deprimerende sfeer die dit spel doorgaans heeft. Een grote hoeveelheid aan regendruppels creëren hier het centrum van de visuele effecten, samen met de donkere steegjes die het moeilijk maken om te beslissen in welke richting u moet gaan. Het spel heeft ook niet veel te verkennen, aangezien de richting van het niveau meestal lineair is, met onzichtbare grenzen, waardoor u niet in staat bent in schijnbaar voortdurend draaiende steegjes te raken. Hoewel de details fijn genoeg zijn, gaat er heel wat van hun schoonheid verloren door de extreme duisternis in het hele spel. Afgezien van de natuurlijke elementen hier die het leven moeilijker lijken te maken voor de gamer, zijn er wezens, Nightwalkers genaamd, die onmogelijk te doden zijn. Het spel maakt het moeilijk voor u door hen te voorzien van grote mogendheden terwijl u blijft zitten met wapens, die het klusje meestal niet klaren. Als u deze echter wilt doden, moet u beschikken over een volledig geladen krachtig machinegeweer. Maar meestal zal hun ‘eerste slag’ u onthoofden.

Dit spel zou een strategiespel kunnen genoemd worden voor al het kruipwerk dat u verricht als u zich door steegjes begeeft, op touwen en ladders klimt en rond geheimzinnige deuropeningen springt. Maar, u zult echter merken dat het volledig onnodig was, daar de spelfabrikanten hier simpelweg een zinloze mate aan verwarring gecreëerd hebben.

Dit spel heeft wel een aantal leuke concepten die wat verbetering kunnen gebruiken. Het feit, echter, dat de dood komt in de slag van een nightwalker, maakt dit r4 spel onspeelbaar.