dinsdag 1 juni 2010

Nintendo is vastbesloten om de R4 van de markt te halen

Nintendo heeft meermaals geprobeerd om de fabrikanten van het populaire R4 product te dagvaarden en hebben geprobeerd om de verkoop en het gebruik over de hele wereld stop te zetten. Maar ze hebben absoluut gefaald in al deze pogingen, niet alleen in de rechtszaal, maar omdat elke poging fans van het product heeft teleurgesteld en dus ook de fans van de Nintendo DS serie consoles.
0_0_178_http-ihaymarketnetau-news-r4dscart_cs_05201

Het lijkt alsof Nintendo zijn aanpak onlangs veranderd heeft van de R4 rechtszaken door te azen op een netwerk van distributeurs en detailhandelaren die de verkoop van de R4 organiseren in plaats van de strijd aan te gaan me tde fysieke fabrikant. Ze wonnen de rechtszaak met een minnelijke schikking, maar de rechter beval dat de handelaars een lijst van andere distributeurs aangesloten op het netwerk moest voorleggen. Zo slaagde Nintendo er eigenlijk in om een geheel netwerk van de R4 plat te leggen.

dstr071

Dit is allemaal vrij stilletjes verlopen en er is ook erg weinig over bekend gemaakt. Het is niet geweten of de stilte te wijten is aan een direct gevolg van een gerechtelijk bevel om de media uit te sluiten, of als het een keuze is van zowel Nintendo en R4. Dit is mogelijk door de release van de nieuwe Nintendo DSi XL. Misschien willen zij negatieve publiciteit voorkomen. R4 houdt de lippen stevig op mekaar in de aanloop naar de release en misschien werden ze wel verbannen uit de samenwerking met de fabricagereus.

r4revolutiontitle1

Ongeacht wat de reden is, het is duidelijk dat Nintendo vastbesloten is om de R4 van de markt te krijgen, zelfs als zij daarvoor indirect te werk moeten gaan.