woensdag 9 juni 2010

De nieuwe en populaire Wii besturing

Nintendo heeft onlangs een Wii besturing op de markt gebracht die als afstandsbediening fungeert en die ook voorzien is van bewegingssensoren. De Wii-besturing maakt gebruik van dezelfde technologie als de cruisecontrole in auto’s. Dit besturingssysteem van Nintendo staat bekend als de Wii-afstandsbediening of Wii-mote. Het is in zeer korte tijd heel populair geworden. Dit is te danken aan de geavanceerde technologie waar het apparaat gebruik van maakt.

De Wii-besturing maakt gebruik van optische sensoren en versnellings-metersystemen. Met behulp van deze technologie kan de speler de games interactief op het scherm spelen. De Wii-besturing biedt spelers een levensechte spelervaring. De speler gebruikt de afstandsbediening om de handelingen die sporters in het echte leven uitvoeren, na te bootsen. De speler kan het stuurwiel van de Wii-besturing gebruiken bij autogames, als tennisracket bij tennisgames of als hengel bij hengelsportgames. Nintendo werkt gestaag door aan het verbeteren van de prestaties van de Wii-besturing. Recentelijk heeft Nintendo een functie toegevoegd waarmee subtiele bewegingen kunnen worden gedetecteerd, zoals het draaien met de pols. Deze toevoegingen hebben bijgedragen aan de groeiende populariteit van games.

Nintendo brengt ook regelmatig nieuwe games uit om haar toppositie in de gamemarkt te behouden. Door haar inspanningen zijn er diverse nieuwe games geïntroduceerd, zoals zwaardvechten en jetskiën. Ook heeft Nintendo nieuwe functies toegevoegd aan bestaande games. De Wii besturing is een voorbeeld van het streven van deze onderneming naar continue verbetering.