dinsdag 1 juni 2010

De nieuwe Nintendo 3DS Handbediende spelconsole - Kijk ma, geen bril!

Iedereen praat over de nieuwste Nintendo aankondiging, de opvolger van de DSI, de Nintendo 3DS waarvan gezegd wordt dat hij3D aanbiedt zonder een bril. Natuurlijk is Nintendo tot nu typisch vaag geweest over deze binnenkort te zien, maar nog niet verkrijgbare handbediende spelconsole. Zij kondigden aan dat de Nintendo 3DS beschikbaar en speelbaar zou zijn op de E3 van juni die zal gehouden worden in Los Angeles.
500x_3ds1

De term Nintendo 3DS die we zullen blijven gebruiken voor het gemak, is een werknaam voor het product, die blijkbaar voortijdig is uitgelekt. Wat het genoemd zal worden bij de release, moet nog worden besloten. Wat is er eigenlijk bekend is, is dat Nintendo bevestigd heeft dat dit 3D zal worden zonder de noodzaak aan een bril, dat de wifi zal worden verbeterd, dat de details en beelden ook veel zullen verbeteren, en dat het spelscherm minder dan 4″ zal worden. Nintendo bevestigt tevens dat deze volgende generatie spelconsole achterwaarts compatibel zal zijn met de recente Nintendo handbediende consoles zoals de DS en DSI, en de Nintendo 3DS zal zodanig worden gebouwd dat de 3D kan worden uitgeschakeld indien deze niet nodig of gewenst is.
nintendo-3d1

Bovendien kunnen we er ook zeker van zijn, dat het niet buitengewoon veel zal kosten, alhoewel er daaromtrent nog geen aankondiging werd gedaan. Nintendo maakt spelletjes voor de gemiddelde consument en de gemiddelde consument koopt gewoon geen dure spelcomputers. Nintendo is zo’n grote naam geworden in de spelwereld door in te spelen op de gemiddelde man. We kunnen daarvoor wel op ze rekenen. Daarnaast is al het andere eigenlijk speculatie.

nintendo-3ds-mockups1