dinsdag 1 juni 2010

Nintendo dagvaardt over de R4 en de copyrightschending in Australië

Het lijkt alsof Nintendo nog lang niet klaar is met rechtszaken tegen de verkopers van de R4. Hoewel ze al een aantal keer geprobeerd hebben om het bedrijf rechtstreeks op te doeken, zijn ze daar niet in geslaagd, en de publieke verontwaardiging van Nintendo DS consolegebruikers is overweldigend. Ze willen niet dat de R4 van hen afgenomen wordt, en ze hebben gedreigd om het gehele assortiment van Nintendo te laten voor wat het is indien de R4 weggenomen wordt. Maar Nintendo houdt zijn kaken al enige tijd stijf op elkaar wat betreft de R4, waardoor het leek alsof ze het gewoon aanvaard hadden dat de R4 hier is om te blijven.

Nu slechts in de laatste maand lijkt het alsof Nintendo terug begonnen is met stappen te ondernemen om de R4 de kop in te drukken. Het is begonnen in de Australische Nintendo afdeling, waar er twee succesvolle rechtszaken aangespannen zijn tegen mensen voor het gebruik van de R4 en copyrightschending van games. In het ene geval werd een jonge man uit Queensland aangeklaagd voor het uploaden van een nog niet vrijgegeven Nintendo DS game op een internetforum. Bijgevolg beweert Nintendo dat ze meer dan een miljoen dollar qua verkoop verloren zijn en als zodanig moet de man ongeveer 1,5 miljoen dollar aan het bedrijf betalen. Deze man is naar verluidt een R4 gebruiker en vocale voorstander van het product.

080102_31

In een andere rechtszaak, heeft Nintendo een bedrijf in Australië aangeklaagd, dat de R4 verdeelde en verkocht via een website en ook een aantal winkels. Het bedrijf is akkoord om de distributie van het product te stoppen en het is gemeld dat ze zijn veroordeeld tot het betalen van meer dan $ 620.000 aan Nintendo.

backwards1

Nintendo haalt mensen die hun rechten schenden indirect naar beneden, maar het wordt een succesvolle achtervolging. Dus R4 gebruikers wees gewaarschuwd; jij kunt misschien de volgende zijn.