woensdag 9 juni 2010

R4 Schietgames - een perfecte mix van spanning en avontuur

Door het sterk toegenomen gebruik van internet en de gemakkelijke toegang is er een revolutie teweeggebracht in de wereld van de entertainment en R4 online games, vooral schietgames hebben hier aan bijgedragen en ze bieden al lange tijd veel spanning en avontuur aan talloze enthousiaste spelers.

De populairste schietgames zijn de eerste-persoon schietgames, in de volksmond beter bekend als FPS. Ze zijn favoriet bij oudere kinderen. Soms lijkt de schietgame gewelddadig, maar het is een goede manier om je concentratie en doelgerichtheid te ontwikkelen.

De thema’s van schietgames hebben veelal betrekking op een invasie van buitenaardse wezen of andere indringers, en de speler moet de invasie of, zoals bij de games over de WO-II de nazi’s, zien te stoppen. In een schietgame moet je duidelijk op je doel afgaan en speel je interactief met de omgeving in de game. Hierdoor krijg je een unieke spelervaring voorgeschoteld.

Schietgames zijn tegen het eind van de jaren negentig ontwikkeld en sinds de PC meer is opgewaardeerd, zijn 3-dimensionale schietgames steeds populairder geworden. Er bestaan tal van sub-genres van de FPS. Er zijn tactische schietgames met een militair thema, games met stealth-technologie waarin je moet zien te voorkomen dat je door de vijand wordt gevonden en games met diverse vuurwapens, waarbij je tijdens de snelle actiescènes meerdere vijanden moet neerschieten. Bij de real-time strategiegames (RTS) krijgen jouw eenheden bepaalde opdrachten om uit te voeren en zij moeten zich aan een bepaalde strategie houden, dit in tegenstelling tot de eerste-persoon schietgames waarbij je vrij bent om je in allerlei avonturen te storten. Een voorbeeld van dit laatste is de game Grand Theft Auto.

Er zijn berichten dat het online bestellen van FPS binnenkort zal worden aangevuld door andere aankoop- en marketingmethodes en de groeiende vraag zal de industrie nog meer stimuleren om nieuwe en boeiende r4 schietgames te ontwikkelen.