woensdag 9 juni 2010

De Wii Nunchuk biedt geweldige mogelijkheden!

De Wii Nunchuk is niets anders dan een soort Wii-besturing. Het is eigenlijk een zogenaamde “add-on” waardoor extra functies aan de Wii-afstandsbediening worden toegevoegd. Ook al ziet de Wii Nunchuk er simpel uit, de mogelijkheden die dit apparaatje biedt zijn geweldig. De Wii Nunchuk wordt met een snoer op de Wii-afstandsbediening aangesloten. Dit verbindingssnoer voorziet het apparaatje van stroom en coördineert tevens de werking van de twee apparaten.

Er is ook een draadloze versie van de Wii Nunchuk verkrijgbaar. Het apparaatje wordt geproduceerd en verkocht door Nyko. Doordat er geen snoer is, is de Wii Nunchuk nog makkelijker in gebruik. In tegenstelling tot de Wii-besturing heeft de Wii Nunchuk twee batterijen nodig. Voor de Wii-besturing heb je twee AA (Angstsrom-eenheden) nodig. Nunchuk dankt haar naam aan een wapen uit de Japanse krijgskunst en het maakt gebruik van de technologie die je in een afstandsbediening aantreft, en het apparaatje heeft ook nog een aantal extra functies.

Als je aan het zwaardvechten bent kun je de Nunchuk als verdedigingswapen gebruiken. Bij eerste-persoon schietgames kan de speler de Nunchuk gebruiken om de basisbewegingen te besturen. Tegelijkertijd stelt het de speler in staat om meer aandacht te besteden aan het richten van zijn wapens en kan hij – met behulp van de Wii-besturing – de bewegingen op een natuurlijker manier uitvoeren.

Bij een voetbalgame kan de speler met behulp van de Wii Nunchuck zijn quarterback ongrijpbaar maken terwijl hij met behulp van de Wii-afstandsbediening druk op zoek kan gaan naar spelers in het veld die vrij staan. Met de Wii Nunchuk kan de speler ook naar muziek luisteren. Kortom: dit apparaatje biedt de speler enorm veel plezier.