woensdag 9 juni 2010

Counter Strike – de beste eerste-persoons schietgame ter wereld!

Counter Strike werd eind 2003 voor het eerst op de markt gebracht door Valve en is tot op heden nog steeds de beste eerste-persoons r4 schietgame ter wereld. Counter Strike werd voor het eerst uitgebracht als een gecombineerd project met een andere, populaire eerste-persoons schietgame, Half Life. De nieuwste versie van Half Life heet The Orange Box. Maar door de grote populariteit van Counter Strike die samen met Half Life werd uitgebracht, heeft Valve ervoor gekozen om deze game apart te ontwikkelen.

Tot nu toe zijn er drie versies van Counter Strike op de markt verschenen: Condition Zero, CS 1.6 en Counter Strike: Source. Ook al is CS 1.6 al in 2003 uitgebracht, het is nog steeds de meest gebruikte versie van Counter Strike. Counter Strike blinkt uit in het online multiplayerspel en het LAN-gedeelte. Het ongelooflijk krachtige spel biedt goede graphics en een interessante wapenarsenaal. Maar daar draait het nog geeneens om; spelers genieten vooral van de totale ervaring die Counter Strike biedt, waarbij de wapenkeuze er niet zoveel toedoet.

Op internet zijn talloze gratis landkaarten en BOTS te verkrijgen om het spel en de omgeving van de game naar keuze aan te passen. Je hebt ook geen technische kennis nodig om de landkaarten op te laden. Spelers van elke leeftijdsgroep en elk opleidingsniveau kunnen volop genieten van dit prachtige spel.

In de game komen twee teams voor: de Terroristen en de Anti-Terroristen. Elk team moet uit een gelijk aantal spelers bestaan (dit is niet altijd het geval). Hiermee vecht je tegen je tegenstanders met diverse wapens, variërend van de M41 Carbi tot granaten. Spelers kunnen ervoor kiezen om hun uitrusting te selecteren uit modellen die van te voren zijn gedownload of online spelen met behulp van een HLDS-poort die eveneens wordt geleverd bij deze klassieke, populaire r4 schietgame.