dinsdag 23 maart 2010

Waar werd de Nintendo DSI XL voor ontworpen

Met de naderende release van de nieuwe Nintendo DSI XL, is de vraag die op veel mensen hun lippen ligt, waarom men een nieuwe versie van dezelfde console zou moeten kopen? Net zoals consumenten al vele jaren doen, zullen er gegarandeerd weer enkele mensen zijn die het gewoon kopen omdat het nieuw is. Anderen zullen een beetje meer selectief zijn om voor een console te betalen met dergelijke standaard functies.


Hoewel de nieuwe console uitgerust is met een groter scherm, is er niet veel anders dat het de consument biedt in vergelijking met de release van de vorige console. Maar zoals sommige marktdeskundigen reeds hebben gesuggereerd, is deze nieuwe console niet gericht op de zeer jonge gamers van vandaag. Het grote scherm en vooraf geladen spelletjes leiden tot de gedachte dat de console voor de minder technisch onderlegde markt van oudere mensen is. Zij zullen het misschien niet willen gebruiken voor intens spelen, maar om hun hersenen te trainen. Zij zullen een groter scherm nodig hebben om het eenvoudiger te kunnen zien en gebruiken. Het heeft ook een interne webbrowser zodat het kan gebruikt worden om gemakkelijk op het internet te surfen.

Er zijn een groot aantal gamers die echter verbijsterd reageren. Draait de overgang naar voorgeladen spellen echt om het demografische, of is het opnieuw een andere poging om de populariteitstoename van de R4 te stoppen? Het is nog niet gemeld of de R4 compatibel zal zijn met de nieuwe DSI XL, dus wachten gamers dit met spanning af.


Ongeacht hun motivatie, is Nintendo er op uit om succes te maken met de nieuwe DSI XL en mensen van alle generaties zullen hem gebruiken.