dinsdag 23 maart 2010

De Nintendo DSI XL concurreert op de eBook markt

De nieuwe Nintendo DSI XL gaat opzien baren in de hele wereld. Het is al maanden verkrijgbaar in Japan en blijkt een zeer indrukwekkende console te zijn. De release in Europa staan gepland op 5 maart en Amerika zal volgen op 28 maart 2010. Zeer binnenkort zal de hele wereld ingepakt worden met consoles, net zoals dat het geval was met de eerdere releases. Maar de nieuwe console blijkt deze keer een succes te zijn voor andere redenen.


Er wordt gezegd dat de nieuwe console erg basis is, behalve dan het grotere dubbele scherm. Dit laat forumbezoekers verward achter. Waarom zou Nintendo een hele nieuwe console maken met slechts één nieuwe functie? Natuurlijk zouden ze dat niet doen en de nieuwe console heeft een aantal nieuwe functies om een nieuw publiek aan te trekken. Het scherm is zeer indrukwekkend met 4,2 inch qua formaat wat het spelen een veel gemakkelijkere ervaring maakt en het handbediend apparaat een sociale tool maakt. Het apparaat is tevens uitgerust met vooraf geïnstalleerde spelletjes met inbegrip van een deel van de zeer populaire Brain Training reeks. Dit betekent dat mensen de console onmiddellijk kunnen beginnen gebruiken.


Het is echter gemeld dat de grootste functie die de console eigenlijk biedt, is dat gebruikers de mogelijkheid hebben om er e-books op te lezen. Het wordt nu concurreren met andere e-book apparaten die op de markt beschikbaar zijn. E-boeken zijn tegenwoordig een enorme markt en er wordt gezegd dat de eerste beschikbare cartridge voor de DSI XL tot 100 klassieke verhalen en boeken zal bevatten die variëren van historische tot moderne tekst. Dit zal lezers een goed voorproefje geven van wat er te lezen zal zijn op de DSI XL.