dinsdag 23 maart 2010

Nintendo DSI XL combineert educatie en entertainment

EBooks hebben de manier waarop mensen tegenwoordig lezen, veranderd, en er bestaat geen Ebook zonder een goede console zoals de Nintendo DSI XL. Er zijn velen die klagen dat spelconsoles een nadelig effect gehad hebben op de samenleving en in het bijzonder op kinderen. Er zijn anderen in de industrie, die stellen dat het spelen van spelletjes en het gebruik van consoles kinderen er eigenlijk op vooruit geholpen hebben door hen te helpen hun motorische vaardigheden en hand- en oogcoördinatie te verbeteren.

Hoewel er veel stevige argumenten zijn langs beide kanten van het debat, bestaat er geen twijfel over dat de houding van mensen in lezen en schrijven in de afgelopen tien jaar veranderd is. Een kind die een boek leest ter entertainment treft men zelden aan. Het is veel waarschijnlijker dat kinderen zullen spelletjes zullen spelen of op het internet zullen surfen. Niet alle consolefabrikanten denken echter dat dit een goede zaak is. Nintendo heeft onlangs een stap voorwaarts gedaan door te verklaren dat ze educatie zullen combineren met entertainment.


De nieuwe Nintendo DSI XL is niet alleen een spel, internet, muziek en allround media-apparaat. Het is nu ook een platform waar men eBooks kan op lezen. Dit zet het toestel in lijn met anderen, zoals de Kindle om boeken te lezen. Daarnaast is de console ook nog eens uitgerust met voorgeladen Brain Training spelletjes.


Dit zal veel ouders sussen die zich hebben verzet tegen het kopen van een console voor hun kind. Nu kan hun kind leren lezen, schrijven en aan wiskunde doen van op een platform dat het kind zal willen gebruiken. De creatie van de Nintendo DSI XL is niet alleen een slimme zakelijke zet, maar ook een slimme zet voor de samenleving.