dinsdag 23 maart 2010

De Sony TransferJet Geheugenkaart is van plan de wereld te veranderen

Sony is nogmaals naar voren getreden door het creëren van een nieuwe vorm van technologie die past in de markt van geheugenkaarten. Sony lag enige tijd achter in de technologische race, maar heeft onlangs iets toegevoegd aan het repertoire van producten door geheugenkaarten te creëren in een waaier van formaten. Ze vervaardigden en kondigden de release van SD-kaarten en Micro SD kaarten aan. Nu zijn ze terug een stapje voor door een draadloze kaart in te voeren.


Het wordt de TransferJet draadloze Memory Stick genoemd en is het meest trendy apparaat dat uit is sinds de creatie van de Nintendo Wii en DS Consoles. Deze kaart heeft mensen aan het praten gebracht en de forums gonzen van de berichten. Er zijn veel mensen voor het product en veel mensen die zelfs niet geloven dat dit product kan werken. Het werd onlangs geïntroduceerd als een conceptproduct op een conferentie en slechts een paar weken later werd bekend gemaakt dat Sony het product zou testen op de Japanse markt. Dit geeft hen de tijd te om eventuele afwijkingen in het product recht te zetten alvorens het wereldwijd uit te brengen. De Amerikaanse markt is echter al aan boord gegaan met een prerelease verkoop die mogelijk gemaakt wordt via het internet.


De draadloze TransferJet geheugenkaart is ontworpen om de noodzaak aan kaartlezers te elimineren. Deze kaart beschikt over de mogelijkheid om draadloos verbinding te maken met elk apparaat en kan gegevens overzetten zonder erop aangesloten te moeten zijn. Natuurlijk staan velen er sceptisch tegenover of dit wel mogelijk is om te doen en sommigen vragen zich ook af met welke producten het zal samenwerken wanneer het wordt uitgebracht.


Het lijkt erop dat Sony een reeks van apparaten zal creëren die in samenhang werken met de kaart, te beginnen met camera’s, dan telefoons, laptops en consoles. Als deze technologie echt werkt, dan zal de TransferJet draadloze Memory Stick (kaart) de wereld veranderen.