woensdag 3 maart 2010

Het voordeel van een NDS flashkaarten

Het voordeel van een flashkaart

Flashkaarten voor de Nintendo DS worden niet door Nintendo geproduceerd en bevinden zich in juridisch opzicht in een grijs gebied. De flashkaarten zijn in Nederland niet verboden, maar ze worden ook niet in fysieke winkels, zoals Bart Smit, verkocht. Flashkaarten zijn dus alleen online in webwinkels te koop.

Met flashkaarten kunt u op verschillende website (voorbeeld) de echte versies van Nintendo DS spellen, zoals ze in de winkels liggen, downloaden. Deze kunt u dan via uw PC op het kaartje plaatsen, waarna het spel op de Nintendo DS gespeeld kan worden, net zoals dit met normale spellen kan.

U kunt meer informatie over Nintendo DS(i) flashkaarten vinden op NDSS, R4 ds en M3i. Op NDSS kunt u tevens vragen stellen als u er met de installatie van een flashkaart niet uitkomt.
Firmware voor DS Flashkaarten

Nintendo DS flashkaarten hebben eenmalig een bestand nodig waardoor ze gebruikt kunnen worden. Deze bestanden heten firmware. Een aantal firmware versies:

R4 firmware
DSTT firmware
M3i Zero firmware

Let op dat u de juiste versie download, er zijn namelijk veel verschillende flashkaart versies in de omloop. Let daarom goed op de naam die op de verpakking van uw aangeschafte flashkaart staat.