dinsdag 23 maart 2010

Educatieve r4 Videospellen

R4 Videospellen zijn geliefd bij zowel kinderen als volwassenen. De kinderen van de huidige generatie zijn bijna vastgelijmd aan hun videogames daar deze games het avontuur en de sensatie bieden waarvan de kinderen genieten. De videogames kunnen een bron van onderwijs en leren worden, indien u het goed aanpakt. De ouders kunnen kiezen voor die videogames die vereisen dat het kind creatief denkt en snel maatregelen neemt. Als de kinderen creatief denken om oplossingen te vinden in de games, is de kans groot dat ze naar verschillende manieren op zoek zullen gaan om hun doelen in het echte leven te verwezenlijken.

Ook zouden zij beter presteren dan de meeste andere kinderen als het gaat om lastige situaties in het leven. De videogames die vereisen dat de spelers snel denken en gepaste maatregelen nemen bereidt hen voor om om te gaan met een crisis in het echte leven. Er zijn veel videogames die de spelers ertoe aanzetten om situaties te analyseren en de stappen van de actie te nemen en bepalen. De goed geïnformeerde en weloverwogen beslissingen hebben een impact op de gehele strategie van het spel. Een enkele beweging kan het lot van het hele spel beslissen. Evenzo kan een beslissing in het echte leven het hele leven beïnvloeden. De kinderen die videospelletjes spelen leren onbewust veel eigenschappen voor het leven.

Ouders moeten dus hun kinderen aanmoedigen om die r4 videospelletjes te spelen die leerlessen voor het leven bevatten. Deze kinderen zullen er misschien momenteel het belang niet van inzien, maar ze zullen zeker naar deze leerspelletjes teruggrijpen wanneer ze opgroeien.