woensdag 3 maart 2010

Nintendo DSi XL: vanaf 5 maart verkrijgbaar

De Nintendo DSi XL (in Japan Nintendo DS LL genoemd) is de nieuwste telg in de Nintendo DS familie. De Nintendo DSi XL is de opvolger van de Nintendo DSi XL, en heeft als grootste verbetering dat het sciherm een diagonaal van ruim 10 centimeter kent.

De Nintendo DSiXL wordt 21 november in Japan uitgebracht. In Europa wordt de Nintendo DSiXL 5 maart 2010 uitgebracht voor een prijs van waarschijnlijk 200 euro. Het uitgebrachte persbericht van Nintendo over de Nintendo DSi XL. De nieuwe variant van de DS heeft bijna tweemaal zoveel schermoppervlak als de DS Lite. De Nintendo DSi XL verschijnt in twee kleuren: wijnrood en donkerbruin. In eerste instantie vroegen wij ons af of ze de schermen groter hadden gemaakt om de markt van ouderen en slechtzienden aan te boren. Het scherm is namelijk van 3’25 inch naar 4’2 inch gegaan, wat dus een groot verschil is. De kijkhoek is ook groter gemaakt zodat je buren ook makkelijk mee kunnen kijken. We weten niet hoe het met jou zit, maar meekijkers zijn over het algemeen super irritant.

Door de grotere kijkhoek van de Nintendo DSi XL kun je het speelplezier nu ook delen met vrienden en familie. De actie op de twee schermen is namelijk ook goed te volgen voor mensen die niet direct tegenover de schermen zitten, maar zich rondom de speler hebben verzameld. De Nintendo DSi XL wordt gelanceerd in twee kleuren - wijnrood en donkerbruin. Beide versies zijn voorzien van een glanzende laag aan de bovenkant en matte afwerking aan de onderkant, waardoor het systeem niet verschuift als het op een tafel of ander glad oppervlak is geplaatst. Op elk systeem bevinden zich alvast twee software-programma's: Even tijd voor... Brain Training: Woorden en Beelden en Dictionary 6 in 1 with Camera Function. Het systeem biedt ook direct toegang tot de Nintendo DSi Browser, waarmee gebruikers via een Wi-Fi-verbinding snel en gemakkelijk kunnen internetten.

Nintendo DSi XL: spelletjes
Op de DSi XL zijn twee DSiWare-games geïnstalleerd, Even tijd voor… Brain Training: Woorden en Beelden en Dictionary 6 in 1 with Camera Function. Verder wordt er bij de DSi XL een extra stylus geleverd, die net zo groot is als een balpen. De prijs van de Nintendo DSi XL is nog niet bekend. Vanaf 5 maart in de winkels te vinden!

De Nintendo DSi XL is vooral gericht op de wat oudere gamers, en heeft naast een groter scherm ook een iets dunner formaat en een batterij die iets langer meegaat dan op de Nintendo DSi.

De Nintendo DSi XL is vanaf 5 maart 2010 bij een aantal webshops en winkels te koop:


Dixons.nl

Neck.nl

Bol.com