dinsdag 25 mei 2010

iEdge Handleiding

iEdge gebruiksklaar maken
Om spelletjes op uw iEdge te spelen heeft u firmware nodig. Deze software dient u eenmalig te downloaden en te installeren, waarna u de iEdge kunt gebruiken. Voordat u begint met de installatie moet u controleren of uw iEdge al geflashed is voor Dsi 1.4. Dit kunt u zien door alleen de iEdge (zonder geheugenkaart) in uw DSi te stoppen en te verifiëren dat de iEdge kaart wordt herkend als het spel ‘Sudoku Hudson’. In dit geval is de iEdge geflashet, ga dan door met stap 2. Mocht de kaart worden herkend als iEdge, dan moet de kaart nog geflashet worden. Begin dan bij stap 1.

1) Flashen
Download eerst dit bestand:flash bestand. Dit bestand kunt u uitpakken door middel van het gratis programma Winrar. Pak het uit en zet de bestanden ‘bupdate.bin’, ‘EdgeBootUpdate-v1.exe’ en het spel ‘Sudoku’ op uw geheugenkaart. Start dan EdgeBootUpdate.exe op, lokaliseer het sudoku spel op het geheugenkaart en klik op update. Als dit gelukt is, haal dan de geheugenkaart uit je computer en stop het samen met de iEdge in een DS Lite of Dsi lager dan 1.4. Start nu de DS op, maar druk niet op een knop. De iEdge zal zichzelf nu flashen, dit kan je zien aan het knipperend rood lichtje. Dit proces zal ongeveer 30 seconden duren en aflopen als het rood lichtje niet meer brandt. Als dit gelukt is, start dan je DS opnieuw op. Als het goed is, zal je nu i.p.v. ‘iEdge’ ‘Sudoku Hudson’ zien. Zo niet, probeer dan nog eens de iEdge te flashen.

2) Firmware downloaden
U dient de laatste firmware te downloaden op de iEdge download pagina. En als u de mediaspeler wil gebruiken, dient u Moonshell te downloaden. Hierna moet u de bestanden “iEdge-OS-1.x.rar” en “moonshell-edge-release 1.71.rar” uitpakken; dit doet u door rechtermuisknop>Hier uitpakken te selecteren. Als u dit heeft gedaan kopieërt u de mappen “EDGE”, “moonshl”en het bestand “IEDGE.DAT naar de microSD-kaart.

3) Spellen installeren
U kunt heel eenvoudig de spellen met .nds extensie kopiëren naar het SD-kaartje, desgewenst kunt u een map “Spellen” aanmaken. Dit zal er zo uit moeten zien op het geheugenkaartje:

4) SD-Kaart ontkoppelen
Nadat u de firmware en de spellen heeft gekopieërd naar het SD-kaartje , klikt u dan rechts op het verwisselbare schijf icoontje rechts onderin uw scherm en klik op “Hardware veilig verwijderen”.

5) iEdge menu
Stop het microSD-kaartje met de iEdge in de DS Slot-1 bovenaan uw DSi. Zet nu uw DSi aan en start het spel Sudoku Hudson. U kunt nu in het hoofdmenu een spel selecteren om te spelen .