dinsdag 25 mei 2010

DSTTi Flashkaart voor Nintendo DSi handleiding

Als je een DSTT flashkaart hebt gekocht met een MicroSD kaart, maar je hebt er geen firmware op laten zetten dan heb je iets aan deze handleiding. Een DSTTi flashkaart kun je kopen bij www.playgadgets.nl

Je hebt dus een DSTTi flashkaart en een MicroSD geheugenkaart nodig, in dit voorbeeld zie je een geheugenkaart van Sandisk. Het mag ook een geheugenkaart van Kingston of Transcend zijn. In het oude DSTTi pakket vind je de flashkaart en de USB MicroSD lezer, deze heb je nodig om zelf software en firmware op het geheugen te zetten. In het nieuwe pakket moet je de MicroSD geheugenkaart lezer apart kopen of werken met de SD adapter.

De usb-lezer is blauw, maar het zou ook een gele kunnen zijn. Deze schuif je uit elkaar (makkelijkste is door aan het touwtje te trekken). Achterin kun je de MicroSD kaart doen zodat je als het ware een USB stick hebt.

Als het MicroSD geheugenkaartje in de USBstick zit, kan deze in de USBpoort van de computer worden geplugt. Deze poorten zijn hetzelfde als waar de Webcam, Muis en Toetsenbord inzitten. Als je het in de computer hebt gestopt wordt er een verwijderbare schijf gevonden als het goed is. Deze kun je terug vinden als je naar "Deze Computer" gaat.

Download dan de hier onderstaande website, en pak deze uit op de verwijderbare schijf.

http://www.ndstt.com/

Als het goed is staan de volgende bestanden in het begin van de verwisselbare schijf:

de mappen moonshl en TTMenu, en de bestanden _moonshl.nds en TTMENU.DAT. Met deze bestanden mag niks gedaan worden, dit is noodzakelijk om het kaartje te laten werken.

Dan wordt het tijd om de spellen te downloaden, maar allereerst is het makkelijk eerst een nieuwe map aan te maken genaamd "spellen" of "games", zo kan er geen verwarring ontstaan over wat de software is, en wat de spellen zijn.

Als alles eenmaal is gedownload kan het geheugenkaartje uit de USB-lezer worden gehaald en deze in het DSTT kaartje worden gestopt met de tekst naar boven, zoals hieronder afgebeeld.